Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

3M zostaje pierwszym dostawcą testów, który uzyskał certyfikat AOAC PTM dla białka kokosowego

Kategoria: Procesy i Technologie

Szybki test białka kokosowego 3M ™, jakościowy immunochromatograficzny test typu lateral flow zaprojektowany do wykrywania białek kokosowych, uzyskał certyfikat AOAC® Performance Tested MethodsSM (PTM) numer 061903 od organizacji AOAC.

Przeprowadzenie testu wymaga minimalnego przygotowania próbki i krótkich okresów inkubacji, test może wykrywać zarówno przetworzone jak i nieprzetworzone białka kokosowe w wodzie z końcowego płukania w systemach mycia i dezynfekcji (CIP), próbek wymazów środowiskowych, surowców i gotowych produktów spożywczych.

Testy 3M zostały przetestowane przez niezależne laboratorium na końcowej wodzie z płukania CIP, powierzchniach ze stali nierdzewnej i różnych matrycach żywności, w tym ciastkach, jogurcie jagodowym, mleku sojowym, czekoladzie w proszku i lodach waniliowych. Dane zebrane w badaniach pokazują, że zestaw 3M Coconut Protein Rapid Kit jest niezawodną metodą wykrywania białek kokosowych w wybranych próbkach żywności i środowisku w stężeniach tak niskich jak 2 ppm.

Źródło: 3M

Autor: FoodFakty

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn