Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

82% kierowników produkcji w branży przetwórstwa spożywczego doświadczyło opóźnień w produkcji z powodu nieprzestrzegania procedur higienicznych

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Światowy lider w dziedzinie profesjonalnej higieny wprowadza na rynek Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, aby wzmocnić istniejące rozwiązania do utrzymania higieny, produktywności i zrównoważonego rozwoju w branży przetwórstwa spożywczego.

W ubiegłym roku kontrola, już i tak rygorystycznych procedur higienicznych w branży spożywczej, jeszcze bardziej zyskała na znaczeniu. Badania pokazują, że w ciągu ostatniego roku 82% firm przetwórstwa żywności doświadczyło zmniejszonej zdolności produkcyjnej z powodu zanieczyszczenia krzyżowego wynikającego z nieprzestrzegania przez pracowników protokołów bezpieczeństwa żywności i higieny[i]. Tork®, marka firmy Essity, wprowadza na rynek Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, zaprojektowany z myślą
o wyzwaniach tej branży.

Aż 54% kierowników produkcji twierdzi, że trudno jest zmotywować pracowników do przestrzegania zasad higieny i bezpieczeństwa żywności[i].

- Kierownicy produkcji dążą do utrzymania wysokiego poziomu higieny, dlatego wybór odpowiednich rozwiązań higienicznych ma duże znaczenie - mówi Jenny Turner, dyrektor ds. marketingu, Essity. - Z dumą przedstawiamy Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, który, wyposażony w najlepsze w klasie funkcje, sprosta wyzwaniom związanym z utrzymaniem higieny przetwarzania żywności.

Zgodny z zasadami HACCP, system dozowników do stanowisk mycia rąk zapewnia:

  • Utrzymanie higieny:
    • duża pojemność wkładów oznacza, że ręczniki są dłużej dostępne,
    • dozowanie po jednym odcinku pozwala pracownikom dotykać tylko tego ręcznika, którego chcą użyć,
    • odpowiednia konstrukcja chroni wkłady przed zachlapaniem i stworzeniem warunków do rozwoju bakterii.
  • Produktywność:
  • duża pojemność wkładów oznacza stały dostęp do produktu i rzadsze uzupełnianie dozowników przez personel,
  • wodoodporne dozowniki mogą być używane w miejscach o podwyższonej wilgotności i przemywane strumieniem wody, bez konieczności zakrywania lub zdejmowania ze ściany.
  • Zrównoważony rozwój:
  • wkłady posiadają certyfikat FSC.

97% kierowników produkcji twierdzi, że trwałe, łatwe w utrzymaniu i dobrze wyposażone dozowniki higieniczne rozmieszczone w widocznych miejscach mają kluczowe znaczenie dla przestrzegania higieny. Dzięki takim rozwiązaniom jak Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, Tork dozownik do czyściw w odcinkach i Tork dozownik do mydła i preparatów do dezynfekcji, kierownicy produkcji mogą być pewni, że wyposażenie ich zakładu pomaga w utrzymaniu czystości, zwiększaniu wydajności operacyjnej i realizacji celów zrównoważonego rozwoju.

 

Dowiedz się więcej o Tork uszczelnionym dozowniku przemysłowym tutaj.

 

Dodatkowe informacje:

 LinkedIn: Tork

 Instagram: @Tork_Polska

 Facebook: @TorkPolska

 

Źródło: 

[i] Badanie przeprowadzone przez PRS Invivo w marcu 2021. W badaniu wzięło udział po 100 osób ze Stanów Zjednoczonych i Niemiec.

 

 

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Mikrobiologia żywności

Autor: Tork

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn