Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz

Analiza surowców, półproduktów i gotowych produktów żywnościowych, napojów oraz produktów paszowych jest gwarantem spełnienia warunków specyfikacji oraz dobrej jakości gotowych produktów.

Zgodność produktu z parametrami zawartymi w wewnętrznej specyfikacji producenta jest dodatkowo wymogiem prawnym i jej nie dotrzymanie może być uznane jako zafałszowanie produktu.

Zyskowność produkcji. Kontrola kluczowych parametrów bezpośrednio na linii produkcyjnej jest jednym z najbardziej wpływających elementów na optymalizację procesu i zwiększanie zyskowności produkcji.

Monitoring on-line. Procesy kontrolne i analityczne coraz częściej mają miejsce bezpośrednio na linii produkcyjnej i wymagają szybkich i skutecznych procedur testowych. Producenci poszukują technik analitycznych pozwalających jednocześnie badać jak najwięcej parametrów takich jak: wilgotność, zawartość tłuszczu, białka, popiołu, cukru, laktozy, skrobi oraz włókien.

W przewodniku znajdą Państwo informacje nt.:

- Dobrych praktyk monitorowania procesu

- Zasady monitorowania produkcji w czasie rzeczywistym

- Zasad wyboru właściwego urządzenia do monitorowania procesu

- Opłacalność wybranych technik analitycznych 

- Ciągłego monitorowanie procesu i monitorowania partii

Pobierz bezpłatny przewodnik i sprawdź jak usprawnić kontrolę procesu produkcji. 

Zobacz też:

Część 3. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów

Słowa kluczowe: analiza żywności, składniki żywności, produkcja żywności

Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG

Zaloguj się lub wypełnij formularz w celu pobrania opracowania

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn