Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

BRCGS HACCP Virtual

Data: 11.12.2021 Miejsce: Virtual
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest zrozumienie jak Standard BRCGS określa wymagania oraz wyjaśnienie wymagań BRCGS i HACCP w celu wdrożenia i utrzymywania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Istotne jest też zrozumienie jak zastosować system zarządzania bezpieczeństwem żywności w celu spełnienia wymagań HACCP. Szkolenie obejmuje także zasady analizy ryzyka, określania CCP, plan monitorowania i działania korygujące w CCP, weryfikacje. Omawia również najczęstsze niezgodności z auditów BRCGS w tym obszarze.

System HACCP stanowi podstawę dla każdego zakładu produkcyjnego w zakresie bezpieczeństwa żywności. Szkolenie odzwierciedla wymagania standardu w odniesieniu do wdrożenia systemu HACCP, systemu zarządzania jakością, BRCGS oraz Codex Alimentarius.

 

Szkolenie skierowane do

Szkolenie przeznaczone jest dla:

- personelu zarządzającego jakością i bezpieczeństwem żywności oraz personelu technicznego realizujących HACCP lub plany bezpieczeństwa żywności
- auditorów w tym auditorów jednostek certyfikujących  
- personelu laboratoriów badających żywność,
- konsultantów
- wszystkich osób zainteresowanych podnoszeniem własnych kwalifikacji.

Program

Program szkolenia obejmuje:

Wyjaśnienie korzyści wynikających z wymagań HACCP i BRCGS w odniesieniu do HACCP

- Znajomość zasad Kodeksu Żywnościowego HACCP
- Omówienie przyczyn niepowodzenia HACCP i najczęstszych niezgodności z BRCGS związanych z HACCP
- Wyjaśnienie znaczenia zaangażowania kierownictwa i programów wstępnych
- Wykonania etapów przygotowawczych do opracowania planu HACCP

Warunki uczestnictwa

Warunkiem uczestnictwa jest zgłoszenie uczestnika bezpośrednio u trenera magda@ledwon.pl oraz zapisanie się na szkolenie na platformie BRC Educate. Wytyczne dotyczące zapisu na szkolenie uczestnicy otrzymają od trenera. Zapis na platformie BRC Educate jest konieczny w celu uzyskania dostępu do egzaminu i certyfikatu wydawanego przez BRC Trading Ltd. w Londynie.

Uczestnik otrzymuje materiały szkoleniowe opracowane przez BRCGS i tłumaczone na język polski. Szkolenie jest prowadzone w języku polskim.

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn