Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Czy koty stanowią realne zagrożenie sanitarne i wizerunkowe?

Czy koty stanowią realne zagrożenie sanitarne i wizerunkowe?

Dziko żyjące zwierzęta oraz koty w zakładach produkcji spożywczej są obecnie postrzegane jako element ryzyka skażenia produktów. Dodatkowo badania wykazują, że rola kotów w ograniczaniu populacji myszy domowych i szczurów jest znikoma. Rozwój techniki i nauki w XX wieku, w tym chemii, pozwolił na opracowanie nowych wysokowydajnych metod  zwalczania szkodników na szeroką skalę. Obecnie zabezpieczaniem obiektów przed szkodnikami zajmują się wyspecjalizowane firmy korzystające z najnowszych odkryć naukowych w dziedzinie chemii, biologii oraz szeroko pojętej techniki.

W materiale przygotowanym przez eksperta firmy VACO poruszone zostały takie zagadnienia jak:

  • Wpływ kotów na środowisko naturalne i redukcję populacji gryzoni uważanych za szkodniki magazynowe

  • Koty jako czynnik zagrożenia mikrobiologicznego

  • Obecność kotów w zakładach produkcji spożywczej

  • Regulacje prawne dotyczące ochrony praw zwierząt

Zapraszamy do pobrania materiału

 

Materiał udostępniony przez: VACO sp. z o. o.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn