Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM - Działania przemysłu spożywczego w ramach zrównoważonego rozwoju - Nagranie

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Światowy Dzień Żywności FAO w 2021 roku odbywa się 16 października. FoodFakty w ramach swojego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowały dedykowane wydarzenie dla branży spożywczej w Polsce. Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.

ŚWIATOWY DZIEŃ ŻYWNOŚCI - FAO 

Najnowsze osiągnięcia technologiczne i organizacyjne, trendy konsumenckie, dobre praktyki produkcyjne, bezpieczeństwo żywności, osiągniecia nauki, to i wiele innych tematów znajdzie swoje miejsce w trakcie prelekcji wybitnych polskich ekspertów.

Oprócz wyzwań technicznych, ten rok przyniósł kolejne setki zmian i nowych przepisów prawnych, których branża spożywcza powinna przestrzegać. Zapoznanie się z taką ilością przepisów to jedno, a ich interpretacja i prawidłowe stosowanie to drugie wyzwanie. Wyboru jednak nie ma i trzeba ich przestrzegać. Stąd nasza ponowna inicjatywa, by dostarczyć Państwu informacje skonsolidowane w syntetycznym ujęciu, szybkiej i wygodnej formie bezpośrednio od ekspertów w dziedzinie.

Webinarium skierowane do

 

PARTNERZY


 

Program

 Pobierz ulotkę

Wstęp  -  Cele i działania w agendzie FAO

Sprawozdanie z obchodów międzynarodowego dnia żywności, najważniejsze tezy

Janusz Olejnik - założyciel – CEO - FoodFakty

Blok 1 -  Działanie - Lepsza produkcja

Jakość i higiena produkcji kluczem do sukcesu

Konrad Kowalczyk - Sales Engineer Food Systems - Alfa Laval

Integracja strategiczna celów zrównoważonego rozwoju przez organizację

Monika Milej - Dyrektor Marketingu - Chr. Hansen

Innowacje wspierające zrównoważony rozwój

Marta Kutyna-Bakalarska - Dyrektor Działu Zarządzania Innowacjami, Grupa Maspex

Blok 2  -  Działanie - Lepsze środowisko

Opakowania przyszłości. Opakowania zgodne z trendem EKO

Maciej Gierszewski - Business Development Leader - Sealed Air

EIT Food - partnerstwo na rzecz innowacji w sektorze rolno-spożywczym

Iwona Kieda - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

Zmieniając oblicze akwakultury słodkowodnej: lekcje z Polski

dr hab. Daniel Żarski - Adiunkt w Instytucie Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

Blok 3  -  Działanie – Lepsze odżywianie

Dieta roślinna - to znaczy jaka?

dr hab. Małgorzata GrembeckaKierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego  - Gdański Uniwersytet Medyczny

Blok 4  - Rozwiązania systemowe

Unijny kodeks postępowania w zakresie odpowiedzialnych praktyk dotyczących żywności

Marzena Chacińska - Dyrektor Biura Współpracy Międzynarodowej GIJHARS - GIJHARS

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn