Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM Monitoring środowiskowy i postęp w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności. Dzień 1

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

w Polsce brakuje oficjalnych przewodników i zaleceń dotyczących metod stosowania monitoringu środowiskowego jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Mimo niezwykłej efektywności, to podejście nie jest zawsze stosowane, a na pewno jego możliwości są nie w pełni wykorzystane.  

Dlatego uznaliśmy za w pełni zasadne przygotować dla Państwa kolejne wydarzenie merytoryczne i zaprosić kolejnych ekspertów w tej dziedzinie. 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z programem i uczestnictwa.

Zapraszamy do rejestracji na eFORUM stanowiące ogromną porcję wiedzy, która mamy nadzieję przyczyni się do zmniejszenia ryzyka występowania zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz innych zanieczyszczeń krzyżowych, w tym alergennych.

 

ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA WEBINARIUM PARTNERA STRATEGICZNEGO

Monitoring środowiskowy – rozwiązania IDEXX: testy diagnostyczne i system detekcji mikrobiologicznej TECTA

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywnosci
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • marketingu i komunikacji
  • zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów

PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI 


 

 

Program

PROGRAM 

POWITANIE i WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Definicja i źródła wiedzy o monitoringu środowiskowym

Janusz Olejnik, FoodFakty

11:05

Blok I - Główne zagrożenia objęte monitoringiem

Salmonella

Salmonella w monitoringu środowiskowym - przegląd i porównanie dostępnych metod badawczych

dr Justyna Korycka-Korwek, Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Uniwersytetu Zielonogórskiego 

11:15

Program mikrobiologicznego monitoringu środowiska na przykładzie produkcji czekolady

Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut

11:30

Oznaczanie Salmonella w problematycznych matrycach żywnościowych - wady i zalety szybkich metod molekularnych

dr Izabela Michalczyk, NEOGEN | 3M Food Safety

 11:45

Alergeny

Badania analityczne ELISA jako kluczowy etap w procesie zarządzania alergenami w zakładach produkcyjnych

Grzegorz Niezbecki, ProGnosis Biotech

12:00

Woda

Szybka identyfikacja mikroorganizmów z wykorzystaniem testów diagnostycznych IDEXX jak alternatywa dla standardowych metod opartych na filtracji membranowej - możliwości, oczekiwania, wyzwania

Dagmara Dziedzina, IDEXX Laboratories

dr Dominika Gratkowska-Żmuda, Kierownik naukowy i Główny Specjalista ds. Jakości IWONICZANKA Sp. z o.o.

12:15 

Biofilmy, bioaerozole i inne zagrożenia biologiczne w branży mięsnej

dr n. tech. Anna Ławniczek-Wałczyk, Centralny Instytut Ochrony Pracy - PIB

12:35

Sesja Q&A

12:55

 

Broszura z programem eFORUM Moninitoring środowiskowy

POBIERZ

Zapisz się także na Dzień 2 eFORUM

 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn