Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FSSC 22000: 2018 Wymagania normy

Data: 20.09.2022 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

Nauczysz się, jak wdrożyć koncepcję ciągłego doskonalenia w procesy organizacji poprzez FSSC 22000 System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Podstawę schematu stanowi norma ISO 22000, której wdrożenie jest dla organizacji szansę połączenia kierunku strategicznego z ciągłą poprawą w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Zidentyfikujesz strukturę i wymagania skutecznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Zdobędziesz wiedze nt. systemu, kluczowych terminów i definicji, architektury wyższego poziomu ISO oraz kluczowych koncepcji struktury FSSC 22000. Nauczysz się, w jaki sposób wdrożyć kluczowe koncepcje i zasady w istniejące procesy organizacji.

Szkolenie skierowane do

Każda osoba zaangażowana w planowanie, wdrożenie, utrzymanie, nadzór nad lub audytowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000.

Program

Czego się nauczę?

  • Co to jest System zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000 (FSMS)?
  • Dlaczego FSSC FSMS jest ważny dla organizacji i jakie są jego korzyści?
  • Podstaw FSSC 22000 I zamierzonych wyników systemu.
  • Kluczowych terminów i definicji
  • Kluczowych koncepcji I struktury FSSC 22000 oraz ISO 22000:2018
  • Podstawowych wymagań FSSC 22000 oraz ISO 22000:2018

Plan szkolenia:

  • Korzyści dla Ciebie oraz powitanie uczestników
  • Cele i struktura kursu
  • FSSC 22000 v5.1
  • Kluczowe terminy i definicje
  • Dlaczego warto posiadać system zarzadzania bezpieczeństwem żywności (FSMS)?
  • Korzyści FSMS
  • Struktura systemu
  • Oczekiwane wyniki FSSC 22000/ISO 22000
  • Ryzyka i szanse FSMS
  • Kluczowe koncepcje i struktura FSSC 22000 / ISO 22000
  • Kontekst organizacji (Rozdział 4)
  • Przywództwo (Rozdział 5)
  • Planowanie (Rozdział 6)
  • Wsparcie (Rozdział 7 and FSSC 22000 2.5.1)
  • Działania operacyjne (Rozdział 8, PRP (ISO/TS 22002-1) i FSSC 22000 2.5.2 – 2.5.9)
  • Ocena efektów działania (Rozdział 9)
  • Doskonalenie (Rozdział 10)
  • FSSC 22000 Użycie logo
  • FSSC 22000 Proces certyfikacji
  • Podsumowanie i informacja zwrotna
  • Zakończenie dnia

Przejdź do opisu szkolenia dostępnego bezpośrednio na stronie organizatora -> https://page.bsigroup.com/PL-BSI-FOOD-Schedule-FSSC-22000-wymagania-FF-opis

Warunki uczestnictwa

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn