Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Konferencja PKN „Jakość i bezpieczeństwo żywności" - 20.11.2018

Kategoria: Biznes

Polski Komitet Normalizacyjny zaprasza na bezpłatną konferencję "Bezpieczeństwo i jakość żywności", która odbędzie się 20 listopada w Warszawie w Centrum Bankowo-Finansowym „Nowy Świat” S.A.

Dziś potrzeba bezpieczeństwa żywności jest większa niż kiedykolwiek. Klienci oczekują wysokiej jakości produktów i bezpieczeństwa żywności, a także zrównoważonego rozwoju i etycznego handlu. Produkty spożywcze regularnie przekraczają granice państw na każdym etapie łańcucha dostaw, co zwiększa ryzyko wystąpienia różnych zagrożeń, np. zanieczyszczeń żywności, rozwoju bakterii patogennych itp. Niezbędne są zatem wskazówki, najlepsze praktyki i testy w celu promowania i zwiększenia bezpieczeństwa i jakości w całym przemyśle spożywczym. Zdrowie konsumentów i żywność wysokiej jakości to priorytety uwzględnione w normach.

W trakcie konferencji zostaną omówione następujące zagadnienia:

  • normy a jakość i bezpieczeństwo żywności,
  • nowelizacja normy ISO 22000,
  • wyzwania dotyczące przyszłości przemysłu spożywczego w Polsce,
  • wymagania prawne dotyczące etykietowania produktów oraz bezpieczeństwa opakowań,
  • stosowanie norm w przepisach prawa,
  • bezpieczeństwo żywności a zdrowie społeczne.

Udział w konferencji jest bezpłatny. O udziale  decyduje kolejność zgłoszeń. Więcej informacji oraz formularz  rejestracyjny na stronie www.pkn.pl

Autor: Polski Komitet Normalizacyjny

Przeczytaj także

Konferencja organizowana przez:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn