Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki ma zaszczyt zaprosić na IX Konferencję Naukową „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”, która odbędzie się w dniach 17-18 listopada 2022 w Warszawie.
33. sesja Regionalnej Konferencji FAO dla Europy. Dołącz online.
SIAL Paris, międzynarodowe targi żywności, partner biznesu, proponują podczas najbliższej edycji odkrywanie trendów, które elektryzują sektor food i prezentacje najlepszych innowacji z czterech stron świata.
Konkurs Strefa Studenta to projekt umożliwiający młodym projektantom promocję nowatorskich prac szerokiemu gronu odbiorców oraz integrację i nawiązanie relacji z biznesowym środowiskiem branży opakowań - możliwość zgłoszenia przedłużona do 20 kwietnia!
Zaproszenie do udziału w XI Międzynarodowej Konferencji „Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy”
Największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Expo XXI w Warszawie. Już po raz ósmy, mimo wielu przeciwności, połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia
Konferencja GFSI, która odbyła się w dn. 29–31 marca br., po 2-letniej przerwie spowodowanej Covid-19, zgromadziła ponad 600 specjalistów ds. bezpieczeństwa żywności i przedstawicieli branży spożywczej. Dyskutowano m.in. o SGS, innowacjach technologicznych w bezpieczeństwie żywności czy priorytetach GFSI.
Już po raz ósmy organizowane są największe w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej Targi Żywności i Napojów - WorldFood Poland, które odbędą się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Expo XXI w Warszawie.
Cieszymy się, że ponownie dołączymy do ANUGA FoodTec w Kolonii w Niemczech. Te światowe targi żywności skupiają się na całym łańcuchu dostaw żywności i mają na celu unowocześnienie go za pomocą najnowszych technologii.
Zapraszamy na webinar, którego organizatorem jest REKOPOL we współpracy ze Stowarzyszeniem NATUREEF. Celem webinaru jest zapoznanie Państwa z tematem mierzenia śladu środowiskowego w przedsiębiorstwie (produktu i opakowania) oraz poszerzenie posiadanej już przez Państwa wiedzy w tym zakresie.
EIT Food (Europejski Instytut Technologii i Innowacji) już po raz czwarty organizuje w tym roku warsztaty projektowania produktów żywnościowych i rozwiązań przyszłości - Challenge Labs. Podczas dwutygodniowego wydarzenia uczestnicy połączeni w kilkuosobowe zespoły zmierzą się z wyzwaniami branży spożywczej i opracują nowatorskie rozwiązania, które następnie przedstawią w formie prezentacji inwestorskich. Zespoły, które stworzą najbardziej innowacyjne koncepcje otrzymają nagrody. Za pierwsze miejsce do wygrania jest aż 2000 Euro. Zgłoszenia do udziału w projekcie można wysyłać do 10 kwietnia 2022 r.
Kolejna edycja największych targów żywności i napojów w Polsce odbędzie się w dniach 5 – 7 kwietnia 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie. Organizatorzy targów podkreślają, że niezwykle cieszą się na możliwość spotkań na żywo i bezpośrednich rozmów handlowych.
W ramach Targów Packaging Innovations młodzi projektanci mają okazję do wzięcia udziału w konkursie na najlepszy projekt opakowania lub etykiety. Konkurs daje możliwość studentom na promocję nowatorskich prac szerokiemu gronu odbiorców oraz integrację i nawiązanie relacji
z biznesowym środowiskiem branży opakowań.
Dyskusje i kluczowe wyniki ze spotkania pomogą w przygotowaniu aktualizacji wytycznych Komitetu Naukowego EFSA w sprawie RBA, opublikowanych w 2010 r. Wytyczne te pomogą w szeroko zakrojonej ocenie zagrożeń dla zdrowia i korzyści zdrowotnych wynikających ze spożywania ryb.
Kolejna edycja największych targów żywności i napojów w Polsce odbędzie się w dniach 5 – 7 kwietnia 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie. Organizatorzy targów podkreślają, że niezwykle cieszą się na możliwość bezpośrednich spotkań, a wśród Wystawców i Odwiedzających potrzeba kontaktu na żywo jeszcze nigdy nie była tak wielka.
Poznaliśmy datę targów POLAGRA 2022. Najważniejsze wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września i potrwa trzy dni.
Innowacje i Wyzwania dla Zdrowia i Jakości Życia to motyw przewodni, który już od wielu lat towarzyszy imprezie, która gromadzi w jednym miejscu i czasie profesjonalistów i sympatyków branży life science.
Innowacje i Wyzwania dla Zdrowia i Jakości Życia to motyw przewodni, który już od wielu lat towarzyszy imprezie, która gromadzi w jednym miejscu i czasie profesjonalistów i sympatyków branży life science.
Food Expo jedno z dwóch najważniejszych wydarzeń w Polsce dedykowanych branży rolno-spożywczej. Na przestrzeni trzech dni odwiedzający zapoznają się z szeroką gamą produktów, usług i rozwiązań dla sektorów żywności i rolnictwa.
Konkurs „Czas na Śląskie” ma na celu wyłonienie i wypromowanie najlepszych produktów i usług branży spożywczej wytwarzanych przez firmy mające siedzibę w województwie śląskim . Jest o co walczyć - nagrodą główną w Konkursie jest kampania promocyjna w mediach Wydawnictwa Nowiny o wartości 10 000 zł! Wyboru najlepszych produktów dokona specjalnie powołana Kapituła Konkursu. Organizatorem Konkursu jest Wydawnictwo Nowiny.
„Budowanie Kultury Bezpieczeństwa Żywności w oparciu o podejście behawioralne” (Coca-Cola HBC) oraz „System Nutri-Score: kształtowanie prozdrowotnych wyborów zakupowych” (Nestlé) – to jedne z poruszanych zagadnień podczas VIII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „The Future of Food”, który odbędzie się już 18 listopada br. w hotelu Arche Krakowska 237 w Warszawie w formule hybrydowej.
Wybieram polskie produkty – to hasło jest obecnie nie tylko oznaką konsumenckiego rozsądku, ale stało się powszechnie znane i akceptowane. Wydawnictwo Nowiny zaprasza na II edycję projektu: „Kupuję -Smakuję. Wybieram polskie produkty” oraz w tym roku po raz pierwszy na prestiżowy konkurs „Czas na Śląskie”. Dołączajcie do nas!
Targi Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2022 odbędą się w dniach 12-13 stycznia w Ptak Warszaw Expo w Nadarzynie k. Warszawy. XII edycja TSW 2022 już za 77 dni!
W dniach 22 listopada – 3 grudnia 2021 odbędzie się w Krakowie jedenasta edycja imprezy, która na stałe wpisała się już w kalendarz najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeń branży life science.
IFS zaprasza na wydarzenie hybrydowe, gdzie na wspólnej przestrzeni odbędą się trzy niezależne, równoległe wydarzenia branżowe: VIII Kongres Bezpieczeństwa Żywności, III Kongres Logistyczny i I Kongres Polskiej Produkcji Podstawowej. 18 listopada br. w hotelu Arche Krakowska 237 w Warszawie.
Według GfK Polonia w ciągu pierwszych sześciu miesięcy 2021 r. sprzedaż roślinnych alternatyw nabiału wzrosła o 50 proc., a roślinne alternatywy mięsa odnotowały wzrost aż o 179 proc. Roślinne alternatywy mięsa i nabiału po raz kolejny znajdą się w centrum uwagi w czasie czwartej edycji konferencji Plant-Powered Perspectives, która odbędzie się 14 i 15 października.
W dniach 17-19 września w łódzkiej Atlas Arenie odbyło się najważniejsze i największe wydarzenie branży ekoproduktów w Polsce: Targi natura FOOD & beECO.