Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 25.08.2022 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Warsztaty mają na celu zapoznanie się z wymaganiami i narzędziami pozwalającymi zrozumieć i zbadać poziom i kultury
bezpieczeństwa żywności. W trakcie warsztatów liczne ćwiczenia umożliwiające:
• Zrozumieć istotę tematu, oraz otoczenie kultury bezpieczeństwa żywności;
• Poznanie możliwości pomiaru kultury bezpieczeństwa żywności;
• Wyznaczenie kierunku działania – planu budowania kultury bezpieczeństwa żywności
Szkolenie skierowane jest do kadry zarządzającej, technologów, menadżerów produkcji, pracowników działów jakości
i laboratoriów, innych osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Wprowadzenie w tematykę
• Bezpieczeństwo żywności
• Typologia zagrożeń bezpieczeństwa żywności
• Ogólne strefy zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności
• Ćwiczenia
2. Kultura bezpieczeństwa żywności – definiowanie
• Kultura organizacyjna
• Kultura bezpieczeństwa żywności
• Czynniki tworzące kulturę bezpieczeństwa żywności
• Systemy zarządzania a kształtowanie kultury bezpieczeństwa żywności
• Artefakty kultury bezpieczeństwa żywności
• Ćwiczenia
3. Wymagania prawa żywnościowego oraz standardów bezpieczeństwa żywności
• Rozporządzenie Komisji UE 2021/382 z dnia 3 marca 2021 r. zmieniające załączniki do rozporządzenia (WE)
nr 852/2004
• Codex Alimentarius
• BRC GS wersja 8
• IFS Food wersja 7
• FSSC 22000 ver.5.1
4. Zjawisko just culture jako część kultury bezpieczeństwa żywności
5. Poziom kultury bezpieczeństwa żywności
a. Studium przypadku - Case Study
6. Cykl rozwoju kształtowania kultury bezpieczeństwa żywności
7. Etapy wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności
a. Ćwiczenia
b. Studium przypadku - Case Study .
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły