Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nadchodzące zmiany w przepisach dotyczących znakowania. Jak i kiedy przygotować firmę?

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Nagranie webinarium z 20.04.2021 r.

Celem szkolenia jest przedstawienie informacji o pracach na poziomie unijnym w zakresie zmian przepisów dotyczących znakowania żywności a przede wszystkim rozporządzenia 1169/2011. Podczas szkolenia przedstawiony zostanie zakres zmian, omówione będą konsekwencje zmian dla firm oraz przedstawione ramy czasowe. W ramach Europejskiego Zielonego Ładu Komisja Europejska podejmuje szereg inicjatyw legislacyjnych, które mają na celu ograniczenie negatywnego wpływu produkcji żywności na środowisko. Ważnym tematem pozostaje wciąż kwestia informacji na temat żywności umożliwiających świadome wybory prowadzące do ograniczenia plagi otyłości. KE przygotował konkretne propozycje zmian przepisów nad którymi już proceduje. Szkolenie ma na celu przedstawić przegląd tych prac wraz z omówieniem konsekwencji dla branży. Dodatkowo omówione zostaną toczące się przed TSUE postępowania mające znaczenie dla znakowania i reklamy żywności

Webinarium skierowane do

  • dział zapewniania jakości
  • dział prawny
  • dział R&D
  • dział marketingu

Program

  • zmiany rozporządzenia 1169/2011 – zakres, terminy
  • prace TSUE w zakresie – znakowania żywności

Warunki uczestnictwa w Webinarium

  • Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

    Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn