Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Oszustwa produktowe – kluczowe elementy dla opracowania i utrzymania Planu ograniczenia oszustw produktowych

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Wersja standardu IFS 6.1 wprowadziła obowiązek dla certyfikowanych operatorów żywności wdrożenia i utrzymania tak zwanego Planu Ograniczenia Oszustw Produktowych. W zeszłym roku na bazie oryginalnego przewodnika IFS z inicjatywy zespołu FoodFakty, przychylności biura IFS CEE i wsparciu finansowym kilku firm powstała polska wersja przewodnika wdrożeniowego. Miło mi nadmienić, że nasza firma miała w tym procesie również swój znaczący udział merytoryczny.

Poniższy tekst ma na celu zachęcenie do zapoznania się z pełną wersją przewodnika poprzez przybliżenie najważniejszych elementów procesu oceny podatności na zafałszowania żywności  i przygotowania planu zminimalizowania możliwości zafałszowania, ale również poprzez wskazanie elementów stanowiących obecnie największe wyzwanie dla firm wdrażających plany ograniczenia oszustw produktowych. Wskazówki i uwagi pozwalam sobie przywołać na bazie wielu już przeprowadzonych szkoleń i konsultacji od czasu ukazania się przewodnika.

Autor: Merieux NutriSciences

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn