Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Pochodzenie środków spożywczych – 24 pytania i odpowiedzi

Autor: Agnieszka Szymecka-Wesołowska

Pochodzenie środków spożywczych – 24 pytania i odpowiedzi

Temat deklarowania pochodzenia środków spożywczych i podstawowego składnika cieszy się ostatnio ogromnym powodzeniem. Przekonałam się o tym także podczas mojego webinara, który odbył się 12 listopada br. i który – ku mojej wielkiej radości – zgromadził blisko 200 osób. Raz jeszcze wszystkim serdecznie dziękuję za udział! A jeśli ktoś nie miał możliwości posłuchania mnie tego dnia, w dowolnej chwili można skorzystać z nagrania, które jest dostępne poniżej:

Pochodzenie środków spożywczych

W trakcie webinara uczestnicy zadawali wiele pytań. Nie miałam możliwości udzielenia odpowiedzi na nie wszystkie bezpośrednio podczas nagrania, ale pomyślałam że mój blog to idealna platforma dla kontynuacji tematu i być może rozwiania przynajmniej części wątpliwości (a z całą pewnością jest ich wiele). Dlatego też, na bazie postawionych pytań, opracowałam taki mini-przewodnik w formie Q&A, którym z wielką przyjemnością się tutaj podzielę.

Na 9 stronach opracowałam listę 24 pytań i odpowiedzi, które najczęściej pojawiają się w kontekście deklarowania pochodzenia środków spożywczych i podstawowego składnika. Lista pytań i odpowiedzi dostępna do pobrania poniżej:

Słowa kluczoweśrodki spożywcze, prawo żywnościowe, składniki żywności, kraj pochodzenia, deklaracje na etykiecie, etykietowanie, znakowanie żywności

Materiał udostępniony przez: Centrum Prawa Żywnościowego

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn