Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - maj 2019

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - maj 2019

Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w maju 2019 zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:

- produkty pochodzenia zwierzęcego

- rejestracja i ochrona oznaczeń

- ochrona roślin

- dodatki do żywności

- żywność dla dzieci

- inicjatywa "pro-nutriscore"

- dobrostan zwierząt

- nowa żywność

- materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością

- kontrole urzędowe produktów pochodzenia mięsnego

- przewóz żywności do krajów trzecich

- substancje czynne

Sprawdź też inne miesiące: PRZEGLĄD ZMIAN W PRZEPISACH PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO 

Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne maj 2019, żywność, jakość żywności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn