Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport Trendy Zafałszowań Żywności w 2019 r.

Raport Trendy Zafałszowań Żywności w 2019 r.

Od stycznia 2018 systematycznie śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych pojawiające się na portalach urzędowych, mediach fachowych, raportach, social mediach z całego świata. Wszystkie nowe przypadki katalogujemy w bazie danych i udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o ponad 1050 produktach zafałszowanych, a sama baza umożliwia analizę przypadków pod wieloma perspektywami. W najbliższych miesiącach uruchomimy bazę produktów niebezpiecznych, która umożliwi szacowanie bezpieczeństwa surowców.

Okres styczeń-czerwiec 2019 przyniósł informacje o 413 nowych przypadkach zafałszowań żywności.

Niniejszy Raport „Trendy” stworzyliśmy w celu przybliżenia ogólnych informacji o trendach zafałszowań na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360, oraz pokazaniu wybranych możliwości bazy jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z półrocznym raportem „Trendy”, a w przypadku zainteresowania bardziej szczegółowymi i codziennie aktualizowanymi informacjami o zafałszowaniach żywności wraz z funkcją alertu e-mail zapraszamy do korzystania bezpośrednio z bazy. W raporcie uwzględniono dane aktualne na dzień 01.08.2019 r.

Niezbędnymi elementami szacowania ryzyka zafałszowania żywności są:

  • Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii
  • Śledzenie trendów, zwiększającej lub zmniejszającej się intensywności konkretnych zafałszowań
  • Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)

Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań

Materiał udostępniony przez: Probase 360

Wypełnij formularz w celu pobrania opracowania

  • W celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów, wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.)

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn