Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Rośnie rentowność sektora przetwórstwa mięsnego

Kategoria: Biznes

Przeciętna marżowość w całym sektorze przetwórstwa mięsnego w Polsce w pierwszej połowie 2021 roku wyniosła 6,3% i była wyższa o 0,9% w relacji rocznej. Obserwowany wzrost wynikał głównie ze wzrostu rentowności w sektorze mięsa czerwonego, co wynikało z niższych kosztów żywca. Jeśli chodzi o drób wzrost był mniej wyraźny. Wyniki finansowe sektora mięsnego komentuje Magdalena Kowalewska, Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

 

 

Źródło: www.agronomist.pl

Wybierz obszar: Przemysł mięsny

Autor: BNP Paribas

BNP Paribas

Magdalena Kowalewska
Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn