Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 04.07.2023 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 3 h
Dzięki szkoleniu uczestnicy zdobywają aktualną wiedzę z zakresu GMP/GHP oraz HACCP w gastronomii, z zakresu znakowania żywności serwowanej dla klienta.
Dążymy do uświadomienia ważności roli uczestnika szkolenia w zapewnieniu bezpieczeństwa serwowanej żywności.
Pracownicy restauracji, hoteli oraz firm cateringowych zajmujący się produkcją i serowaniem i żywności.
1. HACCP (dlaczego HACCP, GMP/GHP a HACCP)
2. Zagrożenia w żywności (w tym m.in. zarządzanie alergenami, zapobieganie zanieczyszczeniu mikrobiologicznemu, ciałami obcymi)
3. GMP/GHP
- higiena personelu
- mycie i dezynfekcja
- przyjęcie dostaw, magazynowanie, serwowanie potraw (łańcuch zimna, zachowanie identyfikacji, zapobieganie zanieczyszczeniu)
- znakowanie żywności w restauracji
- zapobieganie obecności szkodników
- stan techniczny powierzchni, urządzeń (w tym weryfikacja używanych termometrów)
- badanie wody
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły