Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wprowadzenie do obrotu nowej żywności

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Nagranie webinarium z 13.04.2021 r.

Żywność kwalifikowana jako „nowa żywność” coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Coraz więcej firm jest też zainteresowanych wprowadzaniem takiej żywności do swojej oferty. Podczas pierwszego e-forum prawa żywnościowego zorganizowanego przez Foodfakty  przybliżona została problematyka wprowadzania żywności, w tym nowej żywności do obrotu. Omówiono też procedurę uzyskiwania zezwolenia na nową żywność wydawanego przez Komisję Europejską. Celem webinarium jest pogłębienie tematyki omawianej podczas e-forum, w szczególności przybliżenie definicji nowej żywności i rodzaju produktów zaliczanych do tej kategorii. Podczas webinarium omówione zostaną wymogi, jakie musi spełnić nowa żywność, aby mogła być wprowadzana na rynek unijny oraz sankcje grożące za jej wprowadzenie bez zezwolenia.  

Webinarium skierowane do

  • właściciele zakładów spożywczych
  • specjaliści działu R&D
  • kadra managerska

Program

  • co uważa się za nową żywność?
  • jakie wymogi musi spełnić nowa żywność aby mogła być wprowadzana do obrotu?
  • jakie sankcje grożą za wprowadzanie do obrotu nowej żywności bez zezwolenia Komisji ?

Warunki uczestnictwa w Webinarium

  • Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

    Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn