Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wymagania standardu IFS wersja 7 - omówienie zmian - szkolenie ON-LINE

Data: 01.07.2022 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

Przedstawienie zmian w standardzie IFS Food v.7, a także nowych zasad w procesie audytu oraz raportowania przez
jednostki certyfikujące.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do:
• Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności;
• Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości,
• Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację standardu IFS

Program

PROGRAM SZKOLENIA:
1. Informacje ogólne i najnowsze wiadomości:
• Struktura IFS,
• Spojrzenie na temat bezpieczeństwa i jakości żywności w ujęciu globalnym,
• Rodzina standardów bezpieczeństwa i jakości wg IFS,
2. Podsumowanie głównych zmian w nowej wersji standardu:
• Proces przeglądu IFS Food w skrócie ,
• Podejście procesowe - skoncentrowanie zmian na normie ISO/IEC 17065,
• Struktura IFS Food v. 7,
3. Protokół certyfikacji:
• Rodzaj audytów i wariantów audytów ,
• Procedura oceny,
• Zakres oceny
4. Lista kontrolna oceny:
• Wymagania KO,
• Ocena ryzyka a analiza zagrożeń i ryzyka powiązanego,
• Kultura bezpieczeństwa żywności,
• System HACCP,
• Obszary wrażliwe,
• Procesy zlecane na zewnątrz,
• Opakowania – wzmocnione wymagania,
• GMO,
• Drzwi i bramy,
• Mycie i dezynfekcja,
• Ograniczenie ryzyka ciał obcych,
• Nadzór nad szkodnikami,
• Transport,
• Wyposażenie ,
• Identyfikowalność,
• Alergeny,
• Zafałszowania żywności,
• Obrona żywności,
• Słowniczek – nowe i zmodyfikowane definicje
5. Raportowanie:
• Zmiany w Action Plan,
• Numer GLN,
• Certyfikat – wzór
6. Podsumowanie, zakończenie szkolenia.

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-116-ON-LINE-Wymagania-standardu-IFS-wersja-7-omowienie-zmian_2022.pdf 

 

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej


https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-116-ON-LINE-Wymagania-standardu-IFS-wersja-7-omowienie-zmian_2022.pdf 

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn