Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zasady produkcji ekologicznej

Data: 10.12.2021 Miejsce:
Czas trwania: 1 h

Cel szkolenia

Produkty ekologiczne cieszą się coraz większym zainteresowaniem konsumentów. Wartość sprzedaży eko żywności tylko w ciągu 6 lat zwiększyła się aż o 80%. Aby jednak móc posługiwać się symbolem ekoliścia, zarówno producenci jak i przetwórcy żywności muszą spełnić szereg rygorystycznych wymogów oraz uzyskać odpowiedni certyfikat uprawniający ich do znakowania swoich produktów symbolem zielonego ekoliścia oraz takimi określaniami jak „ekologiczny” lub „bio”. Celem szkolenia jest omówienie warunków jakie muszą spełnić osoby/producenci/przetwórcy/rolnicy chcący przystąpić do systemu certyfikacji ekologicznej oraz kto, na jakich zasadach i w odniesieniu do jakich produktów może uzyskać taki certyfikat.

 

Szkolenie skierowane do

Producenci i przetwórcy żywności zainteresowani wejściem na rynek „eko”, osoby zajmujące się rolnictwem ekologicznym oraz produkcją żywności ekologicznej chcące pogłębić i usystematyzować swoją wiedzę, technologowie żywności i managerowie odpowiadający w swoich firmach za produkty „eko”.

 

Program

  1. Wprowadzenie do problematyki: nowy „eko” trend na rynku oraz w prawie, Europejski Zielony Ład, statystyka.
  2. Najważniejsze definicje m.in.:
    • jaki produkt może być oznakowany jako ekologiczny?
    • czym jest produkcja ekologiczna?
    • definicja produktu ekologicznego.
  3. Zasady produkcji ekologicznej, w tym m.in.:
    • naturalny charakter produkcji: jaka jest jego istota i na czym polega?
    • zakaz stosowania „sztucznych” substancji, w tym GMO;
    • dobrostan zwierząt: czym różni się od konwencjonalnego?
    • ochrona środowiska;
    • ochrona bioróżnorodności.
  4. Jak uzyskać certyfikat produkcji ekologicznej?

 

Warunki uczestnictwa

  • Koszt uczestnictwa 290 zł netto
  • Klienci Strefy Managera - opłata 190 zł netto za uczestnika
  • Termin: 10.12.2021, godzina 09:00-10:30 

 

PROSIMY O REJESTACJĘ NA DOLE OPISU SZKOLENIA W SEKCJI WEBINARIA LINK

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn