Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Znakowanie żywności w kontekście podawania informacji dotyczących alergenów

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Trochę statystyki

Teoretycznie rzecz biorąc zasady oznakowania alergenów w produktach spożywczych są znane od kilku lat, niemniej jednak statystyki pokazujące ilość wycofywanych produktów z rynku wskazują, że jest to cały czas temat, który należy monitorować. Niezależnie od tego, jakie dane statystyczne poddaje się analizie wycofanie produktów z rynku ze względu na błędne informacje dotyczące alergenów są w czołówce powodów wycofań.

Autor: Małgorzata Krzepkowska

Przeczytaj także

Polecane szkolenia

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn