Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Znakowanie żywności zrównoważonej - WEBINARIUM

Data: 24.10.2022 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest przedstawienie aktualnych wymogów prawnych oraz wytycznych w zakresie możliwości
wykorzystania tzw. „zielonej komunikacji” (oświadczeń środowiskowych) w prezentacji i reklamie środków
spożywczych. Podczas webinarium omówione zostaną m.in. takie pojęcia jak „ślad węglowy”, „ślad środowiskowy”,
„green claim”, „environmental claim” itp. oraz przykłady znakowania środków spożywczych grafikami typu „eco score”
oraz hasłami dotyczącymi zmniejszonego wpływu żywności lub opakowań na środowisko (np. „100% do recyklingu”,
„zrównoważone składniki”, „eco-friendly”, „carbon neutral” itp.).

Szkolenie skierowane do

Szkolenie adresowane jest do pracowników działów jakości i rozwoju, technologów, specjalistów z zakresu marketingu,
a także inne osoby odpowiedzialne za weryfikację poprawności oznakowania środków spożywczych. 

Program

PROGRAM SZKOLENIA:
1. Strategia „Od Pola do stołu” w kontekście planowanych zmian w zakresie obowiązkowej komunikacji wpływu
produktów spożywczych na środowisko
2. Prace UE nad nowymi regulacjami dotyczącymi prezentacji śladu środowiskowego żywności na etykiecie
3. Inicjatywy dobrowolne - eco-score, planet-score itp.
4. Green claims – czym są, kiedy i jak stosować?
5. Omówienie przykładowych oświadczeń środowiskowych
6. Komunikaty typu – biodegradowalny, kompostowalny, zrównoważony – możliwości stosowania
7. Certyfikacja RSPO, FAIRTRADE i inne światowe inicjatywy w zakresie promocji zrównoważonych wyborów
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia. 

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-60_WEB_Znakowanie-zywnosci-zrownowazonej-%E2%80%93-webinarium_2022-.pdf 

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej


https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 

 

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-60_WEB_Znakowanie-zywnosci-zrownowazonej-%E2%80%93-webinarium_2022-.pdf 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn