Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Żywność ekologiczna od 1 stycznia 2022 - co ulegnie zmianie?

Data: 10.12.2021 Miejsce:
Czas trwania: 1 h

Cel szkolenia

Branża ekologiczna należy do jednego z najszybciej rozwijających się sektorów w produkcji żywności. W najbliższych miesiącach cały „eko” sektor czeka bardzo duża nowelizacja przepisów, która obejmie nie tylko osoby chcące przystąpić do systemu certyfikacji, ale także te, które już posługują się symbolem ekoliścia. W trakcie szkolenia zostaną przedstawione najważniejsze akty prawne, które wejdą w życie od 1 stycznia 2022 r., a także wskazane zostaną te regulacje, które stracą moc. Omówione zostaną przede wszystkim najważniejsze zmiany jakie czekają producentów i przetwórców, nowe wymogi jakie będą musieli spełnić, jakie nowe rodzaje produkcji będą mogły być certyfikowane jako „eko”, a które stracą możliwość certyfikowania jako produkty ekologiczne.

 

Szkolenie skierowane do

Producenci i przetwórcy żywności zainteresowani wejściem na rynek „eko”, osoby zajmujące się rolnictwem ekologicznym oraz produkcją żywności ekologicznej chcące pogłębić i usystematyzować swoją wiedzę, technologowie żywności i managerowie odpowiadający w swoich firmach za produkty „eko”.

 

Program

  1. Geneza zmian: jakie akty prawne ulegną zmianie? Jakie akty będą obowiązywały od 1 stycznia, a które zostaną uchylone?
  2. Jakie nowe produkty będą mogły być certyfikowane jako ekologiczne od 1 stycznia 2022?
  3. Najważniejsze zmiany, w tym m.in.:
    • certyfikacja grupowa;
    • konkretyzacja przepisów dla poszczególnych branż np. mięsnej, roślinnej, pszczelarskiej, akwakultury;
    • produkcja hydroponiczna;
    • ustanowienie wykazów (np. w odniesieniu do produkcji roślinnej);
    • nowelizacja urzędowych kontroli;
    • zmiany w kontaktach handlowych z państwami trzecimi;
    • dopłaty na produkcję ekologiczną w ramach nowej Wspólnej Polityki Rolnej.

 

Warunki uczestnictwa

  • Koszt uczestnictwa 290 zł netto
  • Klienci Strefy Managera - opłata 190 zł netto za uczestnika
  • Termin: 10.12.2021, godzina 12:00-13:30 

 

PROSIMY O REJESTACJĘ NA DOLE OPISU SZKOLENIA W SEKCJI WEBINARIA LINK

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn